Köpvillkor

Köpinformation
Nedan följer köpinformation till dig som kund som du bör läsa igenom när du handlar hos oss på LN-Lymfterapi Norrort, Ekonomiavdelningen, Mörbyleden 22, 182 32 Danderyd.

Vi levererar till HELA världen!

Hos oss kan du betala med Direktbetalning, Kort, Faktura, Delbetalning. Mer information finns nedan.
I och med köp, accepterar du våra och Klarnas användarvillkor. Det är därför i ditt intresse att läsa nedanstående noga. Klarnas användarvillkor hittar du HÄR.

Köpvillkor
Nedanstående är de köpvillkor som gäller när du handlar i LN-Lymfterapi Norrorts webbshop. Vid köp accepterar du våra köpvillkor med samtliga ingående delar.

Vi ingår inte avtal med personer under 18. Försäljning till personer under 18 år sker endast med målsmans godkännande. Beställning får ej ske i annans namn utan dennes medgivande.

Köpvillkoren nedan innehåller:

 

Beställning

Vi ingår inte avtal med personer under 18. Försäljning till personer under 18 år sker endast med målsmans godkännande. Beställning får ej ske i annans namn utan dennes medgivande.

Priser
Alla priser som anges på www.lymfterapi.com är inklusive 25% moms, utom vissa behandlingsprodukter som av Lymfterapi Norrort införskaffats momsfritt och därmed försäljs momsfritt.

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel.

Betalning och personuppgifter
Du har tre betalningsalternativ att välja mellan:

 1. Direktbetalning
  Du betalar med din Internetbank. Betalningen sker genom Klarna.
 2. Betalkort
  Betalningen med kort, VISA eller MasterCard, sker genom Klarna.
 3. Faktura
  Fakturabetalning och delbetalning hanteras genom Klarna. Fakturan skickas från Klarna när vi skickar dina varor. Förfallodatum står angivet på fakturan. Kontakta Klarna vid fakturafrågor! Se vidare:  Klarnas köpvillkor
  När du väljer faktura som betalsätt jämförs ditt personnummer med din folkbokförda adress. Detta sker automatiskt vid köptillfället. Om du anger felaktiga uppgifter kommer du att erbjudas ett annat betalningssätt.
 4. Delbetalning
  Du kan dela upp din betalning så den passar Dig bäst. Du väljer varje månad hur mycket du vill betala av på ditt belopp. Se vidare faktura och delbetalning genom Klarna.
  För frågor gällande delbetalning och/eller ditt konto kan du kontakta Klarna på telefon 08-120 120 10 eller via e-post info@klarna.se Du kan också läsa på Klarnas webbsida där den mesta informationen finns om de olika betalningssätten https://www.klarna.com/se/

När du väljer delbetalning som betalsätt jämförs ditt personnummer med din folkbokförda adress. Detta sker automatiskt vid köptillfället. Om du anger felaktiga uppgifter kommer du att erbjudas ett annat betalningssätt.

Alla kortuppgifter och all information för direktbetalning hanteras enligt gällande krav på säkerhetsstandard. Personuppgifter skyddas från externt intrång och lagras enligt bestämmelserna i GDPR. I och med att beställning sker, så godkänner du att vi använder uppgifterna i den mån som det krävs, för att vi ska kunna leverera dina varor samt erbjuda dig kundtjänst.

Leverans och fraktkostnad
Leveranstid anges för varje produkt. I de fall leveranstid inte anges skickas dina produkter normalt inom 5 vardagar. Om en vara är tillfälligt slut kan leveransen ta upp till tre veckor. Vi kommer att kontakta dig om leverans inte kan ske inom avtalad tid med information om anledning och ny leveranstidpunkt. Du har då också möjlighet att häva köpet utan kostnad.

Alla beställningar skickas med PostNord. Vi ansvarar inte för dröjsmål som orsakats av transportören. Vi har inte insyn i deras verksamhet och har tyvärr heller ingen möjlighet att påverka enskilda försändelser. Våra varor skickas med spårningsfunktion. Det är viktigt att du uppger korrekt mobilnummer och mailadress i beställningen, för att du ska kunna följa leveransen från oss till ditt postkontor.

 1. Inom Sverige:
  Vid köp för minst 2500 SEK vid en och samma beställning, är frakten gratis (fraktfritt). Vid köp under 2500 SEK vid en och samma beställning, tillkommer frakt på 65 SEK.
 2. Övriga Europa:
  Vid köp för minst 5000 SEK vid en och samma beställning, är frakten gratis (fraktfritt). Vid köp under 5000 SEK vid en och samma beställning, tillkommer frakt på 129 SEK.
 3. Utanför Europa:
  Vid köp för minst 5000 SEK vid en och samma beställning, är frakten gratis (fraktfritt). Vid köp under 5000 SEK vid en och samma beställning, tillkommer frakt på 279 SEK.

Tull
Eventuell tull kan tillkomma vid beställningar till länder utanför EU och betalas av kunden. Tull betalas aldrig vid beställning till länder inom EU.

Paket som inte hämtas ut
För alla paket som inte lösts ut från utlämningsstället, debiteras kunden en avgift på 200 SEK, vid produktvärde på 3000 SEK eller högre tillkommer ytterligare 200 SEK. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för frakt, expeditionsavgift och hantering.

Angivande av felaktiga adresser
Om felaktig adress anges som resulterar i att varorna inte kan levereras och därför skickas tillbaka till oss, debiteras kunden en avgift på 200 SEK. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för frakt, expeditionsavgift och hantering.

Ångerrätt, retur och byten
Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har du rätt att ångra ditt köp och returnera dina varor inom 14 dagar efter att du har mottagit varorna. Ångerköp inom 14 dagar gäller endast beställningar som skickas inom Sverige. Intimprodukter, såsom kompressionsstrumpor och kompressionsstrumpbyxor eller tights, är undantagna från denna lagstadgade rätt. Strumpor och strumpbyxor är underkläder, d.v.s. intimprodukter, vilket innebär att vi enligt lag inte har skyldighet att ta tillbaka dessa varor. Vi vill dock erbjuda viss möjlighet att returnera och byta varor, enligt specifika krav på varors tillstånd, samt tillägg av returavgifter. Dessa krav beskrivs nedan:

Du har rätt att byta en vara en gång och då till en annan storlek eller annan färg. Detta under förutsättning att förpackningen är oförstörd och obruten och produkten inte är provad. Du står också för alla egna fraktavgifter när du skickar tillbaka produkten till oss. Vi tar inte ut någon avgift för byte, men du debiteras ny fraktavgift när den nya produkten skickas till dig. Ny produkt skickas då vi erhållit och kontrollerat den produkt som du vill byta. Byte till andra varor behandlas som ny beställning. Byte måste ske inom 14 dagar efter att du har mottagit varorna. Byte av produkter som inhandlas utan rabatt, kan inte senare bytas mot kampanjpriser och/eller andra typer av rabatterade priser på samma produkt.

Om mottagningsdatum ej kan bevisas gäller datumstämpel på försändelsen plus 3 (tre) arbetsdagar.

Vid retur och byten återbetalas inte avgifter som frakt, fakturaavgift eller postförskottsavgift.

Inom Sverige: – Vid retur eller byten av produkter där vi skickar ny produkt, tillkommer 65 SEK för frakt.

Övriga Europa: – Vid retur eller byten av produkter där vi skickar ny produkt, tillkommer 129 SEK för frakt.

Utanför Europa: – Vid retur eller byten av produkter där vi skickar ny produkt, tillkommer 279 SEK för frakt.

Vid byte eller retur står du för transportrisken, dvs du är ansvarig för varorna till dess att de har överlämnats till oss av transportören (t.ex. PostNord). Du är ansvarar för att varan/varorna kommer fram i det skick som varan/varorna var då de skickades från Lymfterapi Norrort. Vi rekommenderar att du fotograferar varan/varorna innan du skickar dem. Vill du vara helt säker på att din retur kommer fram i oskadat skick, bör du polstra varan/varorna och skicka den/dem rekommenderat eller som postpaket.

Om vi har skickat fel vara så står vi för alla omkostnader.

Retursedel
Fyll i och skicka alltid med vår retursedel vid retur eller byte.
Retursedeln hittar ni HÄR.

Krav på varors tillstånd vid retur eller byte
Vi har krav på varors tillstånd vid retur eller byten.  Kraven syftar till att garantera minst samma säkerhet på att du som kund får en oanvänd vara som när du handlar i en fysisk butik.

För att retur eller byte ska godkännas ställs följande krav på en varas tillstånd:

 • Varan måste vara i sin helhet så som den skickades till dig. Alla de ingående delar måste vara med, inklusive förpackningar och eventuella tillbehör.
 • Varan får inte ha brukats och måste vara fri från smuts, hudflagor, damm, smink, hår, parfym eller andra främmande lukter.
 • Produktlappar, plomberingar och andra etiketter måste sitta kvar på varan. Varans förpackning får inte vara väsentligt skadad.
 1. Varor undantagna från rätten till retur och byten

Vissa varor är undantagna från rätten till retur och byten då de klassas som intimprodukter. Dessa varor är:

 • Strumpor och strumpbyxor (inklusive leggings, stay-ups och liknande)
 • Handskar

Se ovan: ”Ångerrätt, retur och byten”

Behandling av returer och byten
Normalt behandlas returer och byten inom 10 dagar efter mottagande. Vid högsäsonger inom 30 dagar.

Återbetalning
Eventuell återbetalning sker normalt inom 14 dagar men maximalt inom 30 dagar, som är den maximala tiden enligt lag. Dessa dagar räknas från det datum då vi mottagit din retur. Om du häver ditt köp så sker återbetalning inom 30 dagar från att du har meddelat oss om att du vill häva ditt köp. Observera att förfallodatum för faktura och delbetalning alltid gäller.

Reklamation
Alla varor vi skickar ska vara felfria vid leveransen. Om en vara mot förmodan skulle visa sig vara defekt på något sätt ber vi dig kontakta oss på webbshop@lymfterapi.com . Alla reklamationer måste ske inom 14 dagar. En reklamation är inte automatiskt godkänd. För att reklamation ska godkännas gäller att varan är korrekt hanterad och inte har modifierats. Varan får inte vara provad, brukad eller nedsmutsad (gäller allt material i webbshopen). Om reklamation godkänns så har vi enligt lag upp till tre gånger på oss att åtgärda de fel som finns. Om reklamation godkänns står vi för alla frakter. Om reklamation inte godkänns skickas varan tillbaka till dig tillsammans med en fraktavgift. Se ovan om ”Ångerrätt, retur och byten”

Fyll i och skicka alltid med vår retursedel vid reklamation.

Tvistförfarande
Om tvist uppstår mellan oss (Lymfterapi Norrort) och kund kommer vi uppmana lösning med hjälp av Allmänna Reklamationsnämnden. Vi kommer följa Allmäna Reklamationsnämndens rekommedation.

 1. Skada vållad av ovarsamt förfarande

I de fall produkter uppfattats ha en fabriksskada som inte upptäckts före leverans, kommer produkten att ersättas med ny produkt av samma modell, storlek och färg, efter att fabrikören kontrollerat varan. Om produkten utgått ur sortimentet, kan kunden välja en annan produkt i samma prisklass och i samma storlek. Skulle produkten ha gått sönder på grund av uppenbar felhantering, t.ex. satts på med smycken på händer eller handleder, långa naglar eller utan gummihandskar, kommer produkten inte att ersättas.

 1. Slitage

Normalt slitage är oundvikligt. Garantin garanterar därför inte vanligt slitage av kompressionskläder eller hjälpmedel. Används samma kompressonsstrumpa varje dag, får produkten en förkortad livstid.

 1. Garantitvist

Vårt mål med garantin är att försäkra dig om att du köper en mycket bra produkt. Vårt absoluta och ärliga mål är att verkligen åtgärda problem om dessa skulle uppstå. Om tvist ändå skulle uppkomma (t.ex. om vi anser att produkten har skadats av uppenbar felhantering) så kommer vi rådfråga Allmänna Reklamationsnämnden och följa deras rekommendation.

Webbsida: LN-Lymfterapi Norrort

Lymfterapi Norrort, organisationsnummer 530404-8969


0
a
Du har väl inte glömt att köpa handskar?
Ett måste för att sätta på kompressionsplagget på rätt sätt och inte riskera att skada det.