Behandling efter plastikoperation

Efter ett plastikkirurgiskt ingrepp, oavsett om det är i ansiktet eller på kroppen, är det viktigt att följa kirurgens föreskrifter om t.ex. högläge, bandagering, kompressionsbeklädnad och smärtlindring.

Ett tillfredsställande resultat hänger alltså inte bara på plastikkirurgen, utan också till stor del på vad du själv gör efter operationen. Exempelvis kan du hjälpa till med att hålla en god hygien och motverka svullnad i den opererade kroppsdelen.

Många kliniker i landet har ett nära samarbete med lymfterapeuter. Vetskapen om att smärtan och svullnaden avtar snabbare och att läkningsprocessen påskyndas, har fått seriösa kliniker runt om i landet att samarbeta med lymfterapeuter. 

Ska du göra en plastikkirurgisk operation? Förbered dig noggrannt.

Ta kontakt med Lymfterapi Norrort för vägledning om hur du på bästa sätt kan få hjälp efter operationen. På Lymfterapi Norrort kan vi hjälpa dig med minskning av svullnaden, genom lymfmassage (lymfdränage, manuell och/eller med pneumatisk kompressionspump med degraderat tryck i speciella manschetter med upp till 24 stycken överlappande kamrar). Vid smärta kan en trelagerslindning hjälpa dig. En linding ger ett jämnare tryck än en kompressionsstrumpa och därmed ger den också viss smärtlindring.

Du kan också få hjälp med såromläggning så länge såret inte är infekterat. Du tar med dig behandlingsmeddelande från kirurgen, samt omläggningsmaterial. Lymfterapi Norrort samarbetar vid behov alltid med din ansvarige läkare.

Boka tid under telefontiden måndag-torsdag 9-10, tel. 08-753 05 00. Vill du fråga något innan du bokar, maila till: bokningen@lymfterapi.com


0
a
Du har väl inte glömt att köpa handskar?
Ett måste för att sätta på kompressionsplagget på rätt sätt och inte riskera att skada det.